Regiofinale Zeeland

Finale
donderdag 20 april 2017

Locatie
Technum, Edisonweg 4a, 4382 NW Vlissingen

Voor de derde keer organiseren wij met veel plezier het Techniek Toernooi Zeeland, een uitdagend techniekevenement voor alle bovenbouw basisschoolleerlingen uit Zeeland.

Er kan gekozen worden uit vier spannende uitdagingen, die allemaal te maken hebben met het begrip Vooruitgang: De blazende bezorgdienst (groep 5-6), De graaiende arm (groep 5-6), De vliegende waterraketten (groep 7-8), De elektrische auto (groep 7-8). Als je verder scrolt vind je het bijbehorende les- en wedstrijdmateriaal.

Gratis deelname, gratis lesmateriaal, gratis vervoer
Meedoen aan Techniek Toernooi Zeeland is gratis, net als het lesmateriaal met tips & trucs waarmee de kinderen op de wedstrijd kunnen worden voorbereid. Daarnaast regelen wij in de meeste gevallen gratis vervoer met de techniekbus van het Huis van de Techniek.

Schrijf je snel in!
Als je verder scrolt zie je hoe je een team kunt inschrijven voor een uitdaging. Meld je snel aan en begin met ontwerpen. Het is niet erg als de namen van de deelnemende leerlingen nog niet bekend zijn.

Neem voor algemene informatie over het Techniek Toernooi een kijkje op de ‘scroll down’ pagina onder Home.

  • Scalda
  • Huis van de Techniek
  • Talent in Zicht

Hoe werkt het?

Uitdagingen

Uitdaging groep 5 en/of 6

Voor kinderen t/m 11 jaar
De blazende bezorgdienst

Ontwerp en bouw twee wagentjes op wielen waarmee pakketjes kunnen worden vervoerd en die worden aangedreven door een leeglopende ballon. Welke ballonwagentjes rijden het verst zonder hun pakketjes te verliezen?

Uitdaging groep 5 en/of 6

Voor kinderen t/m 11 jaar
De graaiende arm

Maak een grijparm die door middel van luchtdruk wordt bediend en waarmee je een zo groot mogelijk gewicht 30 cm verticaal omhoog tilt. Zijn jullie met je grijparm de sterkste?

Uitdagingen groep 7 en/of 8

Voor kinderen t/m 13 jaar
De vliegende waterraketten

Bouw twee waterraketten die zo lang mogelijk in de lucht blijven. Hoelang doet jullie beste raket erover om op aarde terug te komen?

Uitdagingen groep 7 en/of 8

Voor kinderen t/m 13 jaar
De elektrische auto

Ontwerp en bouw een elektrische auto, die zo snel mogelijk over een heuvel rijdt. Is jullie auto het snelst aan de andere kant?

Met dank aan

Meedoen?

Inschrijfformulier

Meer weten over
de grote finale?

Contact

Algemene vragen

Mieke Zijlstra
info@talentinzicht.eu

Inhoudelijke vragen

Vragen die gaan over de inhoudelijke kant van de opdrachten kunnen geadresseerd worden aan info@techniektoernooi.nl