Regiofinale Westland

Finale
Donderdag 6 april 2017

Locatie
Olympus 70, De Hoge Bomen 3a 2671 NZ Naaldwijk

Het Techniek Toernooi is een nationale techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit, en eindigt met een grote landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Als voorbereiding op de landelijke wedstrijd (maar ook vanwege de reisafstand naar Arnhem) zijn er in diverse provincies regionale competities.

Hoe werkt het?

Uitdagingen

Uitdagingen groep 1 en/of 2

Voor kinderen t/m 7 jaar
De draaiende wieken

Bouw van satéstokjes en piepschuim-wokkels twee zo hoog mogelijke windmolens. Zijn jullie molens stevig genoeg om de wieken te laten draaien?

Uitdagingen groep 3 en/of 4

Voor kinderen t/m 9 jaar
De razende racewagentjes

Ontwerp en bouw twee racewagentjes die worden aangedreven met elastiek en waarvan de een geschikt is om over een gladde vloer te rijden en de andere om over tapijt te rijden. Gaan jullie racewagentjes het eerste over de finish?

Uitdaging groep 5 en/of 6

Voor kinderen t/m 11 jaar
De graaiende arm

Maak een grijparm die door middel van luchtdruk wordt bediend en waarmee je een zo groot mogelijk gewicht 30 cm verticaal omhoog tilt. Zijn jullie met je grijparm de sterkste?

Uitdagingen groep 7 en/of 8

Voor kinderen t/m 13 jaar
De elektrische auto

Ontwerp en bouw een elektrische auto, die zo snel mogelijk over een heuvel rijdt. Is jullie auto het snelst aan de andere kant?

Meedoen?

Inschrijfformulier

Meer weten over
de grote finale?

Contact

Algemene vragen

Lenny Dijkshoorn

M 06 - 11 24 24 58

E techniektoernooi@doenk.org

inhoudelijke vragen

Vragen die gaan over de inhoudelijke kant van de opdrachten kunnen geadresseerd worden aan info@techniektoernooi.nl